Συνταγή για Ψητό Κοτόπουλο με Πατάτες και Λεμόνι

-
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά, σπάλα ή κότσι), κομμένο σε μερίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 500 γρ. ντομάτα τριμμένη ή σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 πατάτες, κομμένες σε κυβάκια ή χοντρές φέτες
- 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
Εκτέλεση
Σοτάρισμα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθήκη αρωματικών: Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήσιμο με κρασί: Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σάλτσα: Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, την κανέλα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγομαγείρεμα: Προσθέτουμε το ζεστό νερό (ή τον ζωμό), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πατάτες: Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρισμα: Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.